Podrobneje o Happy dnevniku

Življenje je zanimivo in da ni dolgčas ti postreže z raznovrstno paleto vzponov in padcev. Na tebi pa je, kako se boš odzival na vse, kar se ti dogaja.

Lahko si natakneš tista temna očala in vse vidiš mračno, negativno, težko. Svet skozi ta filter je naporen, ti se počutiš težko in nemirno.

Boljša možnost je, da svet gledaš skozi mavrična očala. Taka, ki kažejo lepe stvari, ki te obdajajo, taka ki iščejo pozitivne, zanimive in navdihujoče prizore. Očala, s katerimi vidiš vse, za kar si hvaležen.

V resnici je svet okoli tebe enak. Pomembno pa je, kam usmerjaš svojo pozornost, katera očala natakneš. Iščeš lepoto, hvaležnost, sproščenost? Ali si usmerjen na vse tisto, kar je narobe, kar še ni narejeno, kar še nimaš?

Napačnih odgovorov ni. So pa življenje in tvoji občutki zelo drugačni glede na to, katera očala izbereš.

Happy Dnevnik je opomnik zate, da je vsak dan dober dan za dober dan.

“Dober dan nastane tako, da opaziš, slišiš, začutiš dobre stvari okoli sebe. Nastane tako, da lepe trenutke ustvarjaš in uživaš v njih, ko se dogajajo.”

Ana Trampuž, ambasadorka zapisovanja hvaležnosti

Rada skačem ljudem v objem (če so mi fajn), prijateljem srkam kavo iz njihove skodelice (so se že navadili), sem (pre)glasna,  po svetu ponavadi hodim z nasmehom (se pa seveda tudi zgodi, da fejst grdo gledam).

Rada imam škampe na buzaro in princes krofe, ne maram paradižnika in kisa, rada preizkušam nove stvari, rada podarjam izkušnje (ne materialnih stvari) in jih še rajši prejemam.

Rada sem aktivna (ko bom velika bom imela osebnega trenerja), rada pijem vino (suho, belo) in se družim z zanimivimi ljudmi ob hrani. Brez očal se počutim golo (in rahlo pijano).

Rada vstajam zgodaj zjutraj, ko vsi še spijo. Takrat mir tako zelo paše. Če predolgo spim, se mi zdi, da sem pol dneva zamudila 🙂

Ker sem rakec po horoskopu, ljudi težko spustim k sebi (ampak tiste, ki pa jim uspe priti blizu pa imam potem rada rada). Sem mama dvema malima škratoma (Vita in Nola) in VD žena (ker še ni pokleknil).

Verjamem, da je svet lep in da imamo več kot mislimo. Ker želim manj jamrati in biti hvaležna za toliko tistih stvari, ki me obdajajo, sem začela s projektom Happy dnevnik. Ker je meni pisanje pomagalo, ko sem se zaciklala v svojih bolj negativnih mislih.

Ker sem prebrala veliko o hvaležnosti in vem, da deluje.

Če ti je, se pridruži popotovanju Happy dnevnika.

Bomo skupaj cenili vse, kar življenje ponuja.