Pavza

Vdihni (en, dva, tri).

Izdihni (en, dva, tri).

Priznaj, da si tudi ti že kdaj razmišljal, kako super bi bilo, če bi se svet malo umiril. Da ne bi ves čas samo hitel, da ne bi bilo take hektike in letanja z ene stvari na drugo.  Da bi se lahko ustavil in zadihal s polnimi pljuči. Si vzel čas. V miru razmislil stvari, brez priganjanja.

Ja, koronavirus je tu. Hočemo, nočemo (itak, da nočemo). Ampak je tu. In ukrepi so, da zaustavimo širjenje in s tem pomagamo rizičnim skupinam ter ohranimo zdravstvo pri življenju in ga ne vržemo v kolaps. Solidarnost,  potrpežljivost in prijaznost eden do drugega so zdaj ključnega pomena.

Ni ti treba spremljati novic vsako minuto in se obremenjevati s številom na novo obolelih. Vsi se zavedamo, da je zdaj čas, da smo bolj doma. Da se izogibamo nepotrebnim stikom. Na tebi pa je, da iz te situacije potegneš najboljše.

Najdi teme za pogovor, ki te razveselijo, klepetaj s prijatelji po telefonu, pij kavico z mamo prek video call-a. Končno preberi tisto knjigo, ki ti na nočni omarici leži že toliko časa, pospravi shrambo. Naredi čistko v omari. Meditiraj. Poglej novo serijo. Napiši pismo. Zlikaj vsa oblačila. Nauči se narediti pico. Končno naredi tedenski jedilnik (note to self). Daj si osvežilno masko na obraz, natoči si kozarec vina. Začni pisati dnevnik hvaležnosti. Doma izvajaj jogo (link do super joga videev je TU). Napiši si cilje za to leto. Seksaj. Se samozadovoljuj. Pojdi na sprehod. Končno spiši magisterij. Nauči se igrati šah. Igraj se Človek ne jezi se z otroki. Poglej vase in si iskreno priznaj, kaj si želiš (nato pa naredi načrt), …

Pogovarjaj se s partnerjem. Nekaterim bo to težko. Ker je zdaj manj distrakcij. Ker bodo več skupaj. Ker tega niso vajeni (ko si natrpaš urnik, se ni treba toliko ukvarjati drug z drugim). Nekateri bodo spoznali, da si gredo na živce. Da niso za skupaj. Drugi se bodo zbližali. Karkoli se že zgodi, zdaj je mogoče čas, da se tem sploh začneš ukvarjati.

Predvsem pa pametno izbiraj svoje misli (saj veš, da se vse tu začne). Izbiraj čim bolj pozitivne (in, kakšne izbereš, je odvisno samo od tebe).

Verjemi, korona situacija bo veliko manj stresna.

Svet smo dali na pavzo. Mogoče jo potrebujemo bolj, kot se zavedamo.

Vdihni (en, dva, tri).

Izdihni (en, dva, tri).