Pokukaj v moj dnevnik

Dnevnik je načeloma zelo osebna stvar. Ne želimo, da kdo bere naše misli in občutke. Ko sem bila mala, mi je brat bral moj dnevnik. To je bil zame najhujši vdor v zasebnost. Ker tam so se skrivale vse moje rane, ki jih nisem bila pripravljena deliti s svetom. Od takrat dalje več ne pišem dnevnika 🙂

S Happy dnevnikom pa je drugače. Ne skrivam ga, tam je, vsem na očeh (zaenkrat ga sicer zna prebrat samo dragi, ker so otroci še premali). Ampak me ne gane, tudi, če ga preberejo. Ker so tam zapisane samo pozitivne stvari. Zato en zapis delim tudi z vami (mogoče bo komu zaradi tega lažje začeti).

Tole sem v dnevnik zapisala v nedeljo, 2. decembra.

Danes sem hvaležna:

  1. da sva z mojo 3-letno Vito zavijale darilo za gospo Ido, ki je ne poznava (postale sva Božička za en dan) in se učile o obdarovanju.
  2. Da sta včeraj škrata kmalu zaspala in sem lahko v miru pogledala Polonin video v skupini Pogum in preboj s Polono Požgan (všeč mi je bila njena majica s pikami na posnetku). ?
  3. Da smo zjutraj punce pekle piškote (in to dve rundi, ker smo prvo takoj snedli) in je dišalo celo stanovanje. Bananini piškoti z ovsenimi kosmiči in mandlji zmagajo (pa še kokosovo moko in cimet smo danes dali zraven).
  4. Da je danes Arsenovič zmagal v MB. Zdaj pa držim pesti, da bo Maribor malo zaživel. ?
  5. Da sem šla na obisk urejena in v visokih petah. Bila sem tudi zelo vesela, ko sem se preobula v copate 🙂
  6. Da je dragi danes sam od sebe posesal. Čudeži se dogajajo. ?
  7. Da je Vita včeraj zvečer preden je zaspala sama rekla, dajva še tisto, za kaj si hvaležen (to zdaj delava dober mesec in ji gre vedno boljše). ❤️
  8. Za super nedeljsko kosilo pri prijateljici, ki je danes prvič krstila kuhinjo in pripravila tri hode (vse je bilo njami: polpetki s tuni in krompirjem za predjed, piščanec v kokosovi omaki z rižem za glavno jed in jabolčna pita s sladoledom za sladico) ? Bravo, Nina! Še pridemo 🙂
  9. Za popit kozarec dobrega vina (Kaloh – traminec, suho). Če ne bi dojila, bi spila fuuuul več ?
  10. Za dopoldanski obisk prijateljice Alenke, ki se vsega loti s tako strastjo in brez strahu pred neuspehom in jo občudujem zaradi tega.

Odkar pišem Happy dnevnik, veliko bolj cenim in se zavedam veliko več stvari okoli sebe. Predvsem pa se mi zdi največja razlika ta, da znam bolj uživati v danem trenutku.