0
Izpostavljeno Razmišljanja

Happy dnevnik? Kaj hudiča je to?

26/01/2019

Da takoj razčistimo. Happy dnevnik je dnevnik hvaležnosti, v katerega zapisuješ vse pozitivne stvari, za katere si v življenju hvaležen in ki te radostijo. To je tudi edini dnevnik, v katerem hraniš SAMO lepe in pozitivne stvari.

Priznam, da mi gre beseda hvaležnost včasih malo na živce. Ker se mi je zdi malo znucana, tako kot bio, eko in premium 🙂 Ne zato, ker hvaležnost sama po sebi ne bi bila super zadeva, ampak ker to besedo najprej povežem z vero, pretirano poduhovljenostjo in vsem, kar je pofejkanega okrog tega.

Biti hvaležen ima mnoge prednosti (prizkušeno na lastni koži). Celo raziskave so pokazale, da z izražanjem hvaležnosti (predvsem z zapisovanjem) pridobiš mnooogo (prednosti preberi TUKAJ).

Ker mi je beseda “happy” taka simpatična, ker jo veliko uporabljam (srečna mi ne zveni enako) in ker je zame to dnevnik, ki me dela veliko bolj happy in pozitivno, če ga pišem kot če ga ne, sem svoj dnevnik poimenovala Happy dnevnik.

Ampak Happy dnevnik ni samo dnevnik, v katerega jaz zapisujem  svoje happy trenutke. Je opomnik, da je življenje lepo, tudi če nimaš vsega.

Da začneš izražati in zapisovati hvaležnost, ne potrebuješ popolnega življenja, polne denarnice, svojega stanovanja, boljšega avta od soseda. Ne potrebuješ lepše profilne fotke od sodelavke, partnerja, profesionalnih družinskih portretov in postave, ki ti jo zavida vsak Victoria Secret Angelček. Ne potrebuješ jakne po zadnji modi, počitnic na Maldivih in otrok, ki vsak večer sami zaspijo pred osmo uro zvečer.

Potrebuješ pa zvezek in kuli. Ter 5 do 10 minut časa na dan. Da se umiriš, da se zaveš, koliko happy stvari te obdaja in jih zapišeš.

Niso hvaležni tisti, ki so srečni, ampak so srečni tisti, ki so hvaležni.

Ne veš, kaj bi najprej zapisal? Poglej si PLONKEC, ali pa en primer iz mojega dnevnika TUKAJ.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Petra 29/10/2019 at 17:33

  Ana, danes sem odkrila tvoj blog. Prosim, piši še. Ker je tako lepo priti v ta svet. Vse imaš tako lepo urejeno, strukturirano. Vem, da sem že dosti blogov na to temo preletela v angleščini. V slovenščini pa se sploh ne spomnim, da bi kakšnega. Tako da super.

  • Reply Ana 29/11/2019 at 11:43

   Petra, heeej. Nekaj mi je štekalo in šele zdajle videla tvoje sporočilo.
   HVALA za pohvale. Pomeni veliko. Obljubim, da še kdaj kaj napišem! 🙂

  Leave a Reply