5 nasvetov, kako se lotiti pisanja happy dnevnika

1. 5 – 10 MINUT  

Vsak dan si vzemi 5 – 10 min za pisanje. Zavestno se odloči, da bo to postala tvoja navada. Piši, ko ti odgovarja (zvečer pred spanjem udobno nameščen na kavču s kozarcem vina, zjutraj v miru ob kavici v tvoji najljubši skodelici, ko mesto še spi).

Ne sekiraj se, če kakšen dan preskočiš. Nihče ti ne bo dal zato slabe ocene 🙂

2. IZGLED JE POMEMBEN  

Zvezek, v katerega pišeš, naj ti bo všeč. Ko si ga kupuješ, naj te takoj pritegne. Ker ko ga boš videl tam na nočni omarici ali na mizi v jedilnici, boš bolj z veseljem pisal vanj.

Če pa si bolj tip moderne dobe, pa si lahko dol potegneš enega izmed mnogih appov, ki obstajajo in si zapisuješ na telefon.

Verjemi, ni isto, če stvari, za katere si hvaležen našteješ samo v svoji glavi 🙂

3. ČAR PODROBNOSTI.

Zapisuj podrobnosti (kako je nekaj izgledalo, dišalo, kaj točno te je pritegnilo, kaj si jedel za kosilo, kdo je skuhal, v kakšem lončku si dobil kavo, …).

Ta dnevnik naj bo več kot le seznam stvari. Bolj podrobno kot si zapisuješ bolj utrjuješ pozitivno sliko v svojih možganih.

4. NIČ NI SAMOUMEVNO

Glej na vse stvari, ki se ti zgodijo, kot na darilo. Nič naj ne bo samoumevno. Prazen parking v trenutku, ko se ti mudi, je super zadeva. Ali pa nasmejana natakarica, ki ti polepša dan s slastno kavo (ker ni kava povsod dobra in tudi natakarice ne nasmejane 🙂

5. ODLOČI SE

Odloči se, da želiš biti bolj srečen in da želiš opaziti več pozitivnih stvari, ki te obdaja. Ker če se za nekaj odločiš. Potem bo motivacija toliko večja in ti bo šlo lažje od rok.